ISO27001

Wat is ISO27001 en waarom heeft Streamlined dit certificaat?

In ons werkgebied is data overal. Het is dus een kunst om ervoor te zorgen dat de data van ons én onze klanten veilig is. Het ISO27001 certificaat helpt ons daarbij. Zo hebben we de risico's in kaart en weten we wat we moeten doen om ze zo klein mogelijk te houden. Dat geeft rust bij ons en onze klanten. 

Wat is ISO27001?

Wat is ISO27001?

ISO27001 is een internationale standaard voor informatiebeveiliging. Het is eigenlijk een gedetailleerd stappenplan dat ons helpt bij het beschermen van waardevolle informatie. Van data tot wachtwaarden en van software tot pandbeveiliging: wij willen dat onze informatie alleen toegankelijk is voor de mensen die het mogen zien of gebruiken. ISO27001 is een norm die ons helpt om de informatie die we verwerken goed te beveiligen. Door ISO27001 te volgen, kunnen we de risico's in kaart brengen en passende maatregelen implementeren om die risico's te beheren. Zo voorkomen we dat informatie in de verkeerde handen valt. 

Waarom hebben we een ISO27001 certificaat?

Waarom hebben we een ISO27001 certificaat?

Wij hebben in 2021 ons ISO27001 certificaat behaald, wat betekent dat we voldoen aan de eisen van de norm voor het opzetten, implementeren, onderhouden en continu verbeteren van een informatiebeveiligingsmanagementsysteem (ISMS). Een ISMS is een systematische aanpak om de risico’s met betrekking tot de informatiebeveiliging te identificeren, te beoordelen en te beheersen. Het ISMS omvat niet alleen de technische maatregelen, maar ook de organisatorische, menselijke en fysieke aspecten van de informatiebeveiliging.

Wat betekent het ISO27001-certificaat voor onze klanten?

Wat betekent het ISO27001-certificaat voor onze klanten?

Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat we hun informatie met de grootste zorg behandelen en dat we de nodige maatregelen nemen om deze te beschermen tegen onbedoelde of opzettelijke inbreuken. We zorgen ervoor dat de informatie die we verwerken integer, vertrouwelijk en beschikbaar is, en dat we deze alleen gebruiken voor de doeleinden waarvoor we deze hebben ontvangen. Daarnaast kunnen we onze klanten adviseren en ondersteunen bij het implementeren van de best practices en normen voor informatiebeveiliging in hun eigen organisaties.

Op zoek naar een gecertificeerde techpartner?

Op zoek naar een gecertificeerde techpartner?

Wij zijn ons ervan bewust dat informatiebeveiliging een belangrijk aspect is voor veel organisatie. In sommige sectoren is het zeer gewenst of zelfs verplicht om samen te werken met een techpartner die ISO27001 gecertificeerd is. Heb je maatwerk software nodig, maar wil je zeker weten dat je data veilig is? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We volgen de hoogste standaarden voor het beschermen en beheren van de informatie die we bezitten of verwerken. Zo kun je erop vertrouwen dat we jouw informatie met de grootste zorg behandelen en dat we de beste maatwerk software oplossingen leveren.

Mogelijkheden bespreken?

Plan zelf snel en gemakkelijk een afspraak in met een van onze consultants